Welkom op BuSO Kristus Koning
Meer dan een school
Samen op weg naar een toekomst!

Brecht, 08 januari 2016

Beste ouders,

 

In de eerste plaats wenst het schoolteam u allen een mooi, gezond en gelukkig 2016 toe!

 

Met deze nieuwsbrief wens ik u graag op de hoogte te brengen en geef ik alvast de belangrijkste data uit de agenda voor dit trimester mee.

 

De school investeert in professioneel materiaal voor de opleiding van onze leerlingen.  Zo werd een rol- en vouwsteiger met aanhangwagen aangekocht voor het werkplekleren van de opleiding Schilder-decorateur,  werkplaatsschrijnwerkerij schafte net een CNC aan , dit is een computergestuurde industriële freesmachine en de opleiding Magazijnmedewerker koopt een nieuwe heftruck. Door regelmatig te investeren in het machinepark kunnen we onze leerlingen zo realistisch als mogelijk opleiden naar goede tewerkstelling.  Zo investeren de metselaars in nieuwe betonmolens , de meubelstoffeerders in een blindzoommachine, de hoeklassers in nieuwe lasapparaten en schaften de tuinbouwarbeiders reeds een tweede tractor en een nieuwe bodemfrees aan.

Tegelijk zijn we volop aan het bouwen aan een nieuw schoolgebouw , dit zal tegen het einde van dit jaar in gebruik genomen worden door de leerlingen van de auti-werking zodat deze eindelijk uit hun containerklassen kunnen en in deftige lokalen kunnen les volgen.

nieuwbouw

 

Datum Activiteit
20 januari Pedagogische studiedag : de leerlingen hebben vrijaf
29 januari Facultatieve verlofdag -vrijaf
6 feb/14 feb Krokusvakantie
27+28 februari Restaurantdagen
2 maart Pedagogische studiedag : de leerlingen hebben vrijaf
7 tot 11 maart Eerste bedrijfsstage 4de jaars Schakel
21 maart Leerlingvrije evaluatiedag : enkel voor OV4
25 maart Leerlingvrije evaluatiedag : OV3 en OV4
26 mrt/10 april Paasvakantie

 

 

Met vriendelijke groeten,

Koen Bernaers

Directeur.