Welkom op BuSO Kristus Koning
Meer dan een school
Samen op weg naar een toekomst!

Opleiding Magazijnmedewerker

In elk magazijn is er sprake van de goederenstroom : ontvangst, opslag, orderpicking, verzending en administratie.

De opleidingsfase bestaat uit twee schooljaren (2de en 3de jaar), waarin veel aandacht gaat naar stiptheid en orde in het verwerken van een goederenstroom. De leerlingen zorgen voor de goederenstromen binnen onze eigen school en zij verzorgen de logistieke ondersteuning van de schoolse activiteiten.
In het derde jaar gaan onze leerlingen wekelijks vier lesuren op verplaatsing werken. Zij leren in een lokale supermarkt o.a. rekken aanvullen, leeggoed sorteren en communiceren met medewerkers en/of klanten.

De kwalificatiefase bestaat uit twee schooljaren (4de en 5de jaar). In deze fase wordt er meer aandacht besteed aan verantwoordelijkheid en zelfstandigheid om de goederenstroom vlotter te laten verlopen. Zij verzorgen de ontvangst van goederen van externe leveranciers, controleren en leveren deze goederen dóór aan de opleidingsfase.
Zij leren interne vervoermiddelen besturen, zowel op school als tijdens hun stages en/of ‘werkplek-leren’.
Stages duren in het vierde jaar 3 weken (1 week + 2 weken) en in het vijfde jaar 6 weken (2 weken + 4 weken).
Tijdens het werkplek-leren gaan onze leerlingen, onder begeleiding van hun praktijkleerkrachten, hun magazijnvaardigheden in de realiteit oefenen in verschillende bedrijven.
In het vijfde jaar krijgen de leerlingen de kans tot het behalen van het VCA-attest en het attest van heftruckchauffeur.

Indien de leerlingen slagen, ontvangen zij het kwalificatiegetuigschrift ‘magazijnmedewerker’. Zij kunnen daarna nog kiezen voor de Alternerende Beroepsopleiding, het ABO-jaar (zie aldaar).