Welkom op BuSO Kristus Koning
Meer dan een school
Samen op weg naar een toekomst!

Opleiding Basis Confectie & Textielverzorging

De leerlingen genieten een opleiding in de verschillende deelcompetenties van het mooie vak meubelstofferen.

Vooreerst worden ze opgeleid in de nodige naai- en confectietechbieken met industriële naaimachines. Daarna kunnen ze zich verder bekwamen in het stofferen van matrassen, kussens en de basis van gordijnconfectie.

Vervolgens worden de nodige vaardigheden aangeleerd van het essentiële werk in de sector nl. slopen (ontmantelen) en grijswerk.

Het grijswerk omvat het sangelen, het plaatsen van diverse soorten veren en het vulmateriaal aanbrengen. Het verstevigen van de houten draagstructuur en kleine reparaties uitvoeren is nodig om goed werk te verrichten. Daarna worden ze verder opgeleid tot moderne stoffeerders.

Tijdens gans de opleiding wordt hen de zin voor het mooie dat met stof kan worden gerealiseerd in een interieur, bijgebracht.

Ook het intens streven naar goede werkattitudes en een verzorgde afwerking is belangrijk.
De deelcompetenties worden aangereikt op maat van elke leerling. Met het zicht op een concrete tewerkstelling wordt extra gericht geoefend op de gevraagde competenties vanuit het bedrijf.
Tijdens gans de opleiding trachten wij een gezonde werkhouding (werkplanning, orde, veiligheid) die bruikbaar is bij tewerkstelling bij te brengen.