Welkom op BuSO Kristus Koning
Meer dan een school
Samen op weg naar een toekomst!

Opleiding Groenvoorziening & Decoratie

De leerlingen maken kennis met de verschillende vakgebieden in tuinbouw. Ze leren er allerlei vaardigheden zodat ze zelf aan de slag kunnen in de serre, siertuin, groentetuin en fruittuin.

Ze gaan op bedrijfsstage en maken er kennis met het echte beroepsleven. Zo ontdekken ze welke tuinbouwtak hen het meest interesseert. In de school leren ze hoe ze tuinen moeten onderhouden en aanleggen, werken ze in de serres en doen ze aan bosonderhoud. Ze leren er omgaan met moderne tuinbouwmachines en automatisering. De leerlingen gaan ook buiten de school werken, zowel privé als in een bedrijf.


De opleiding tuinbouw voldoet aan de eisen van de hedendaagse tuinbouw. Onze leerlingen kunnen naar gelang van hun mogelijkheden in een breed beroepenveld aan de slag, bijvoorbeeld in de groendienst bij een gemeente, in een firma van tuinonderhoud en/of tuinaanleg, bij een boomkweker, in een bloemenwinkel of tuincentrum, bij een boomverzorgingsbedrijf, bij een loonwerkersbedrijf, bij de plantsoendienst van dierenparken, bij een bestratingsfirma, in openbare diensten, enzovoort.

De afdeling tuinbouwarbeider is geknipt voor jongens en meisjes die graag buiten zijn, willen werken met hun handen en een hart hebben voor alles wat groeit en bloeit.

Verkoop groenten & bloemen

 

Op onze afdeling tuinbouw verkopen we het ganse jaar onze zelf gekweekte producten. Zoals boomkwekerijgewassen, groentes en bloeiende planten.

Groenten zijn beschikbaar vanaf oktober tot en met december. U kunt dan bij ons terecht voor pompoen, ui, prei en selder.

Perkplantjes zijn aanwezig vanaf april tot eind mei. Vaste planten zijn het hele jaar door beschikbaar. Verder bent u steeds welkom om eens een kijkje te komen nemen op onze afdeling tijdens de schooldagen tussen 09:00 & 15:30.

Het makkelijkst bereikt u de afdeling tuinbouw via de zij-ingang aan de hoofdingang aan de parking van de gemeente. De bareel opent automatisch tijdens de schooluren.