Opleiding Basis Groenvoorziening & Decoratie

De leerlingen maken kennis met de verschillende vakgebieden in tuinbouw. Ze leren er allerlei vaardigheden zodat ze zelf aan de slag kunnen in de serre, siertuin, groentetuin en fruittuin.

Ze gaan op bedrijfsstage en maken er kennis met het echte beroepsleven. Zo ontdekken ze welke tuinbouwtak hen het meest interesseert. In de school leren ze hoe ze tuinen moeten onderhouden en aanleggen, werken ze in de serres en doen ze aan bosonderhoud. Ze leren er omgaan met moderne tuinbouwmachines en automatisering. De leerlingen gaan ook buiten de school werken, zowel privé als in een bedrijf.

De opleiding tuinbouw voldoet aan de eisen van de hedendaagse tuinbouw. Onze leerlingen kunnen naar gelang van hun mogelijkheden in een breed beroepenveld aan de slag, bijvoorbeeld in de groendienst bij een gemeente, in een firma van tuinonderhoud en/of tuinaanleg, bij een boomkweker, in een bloemenwinkel of tuincentrum, bij een boomverzorgingsbedrijf, bij een loonwerkersbedrijf, bij de plantsoendienst van dierenparken, bij een bestratingsfirma, in openbare diensten, enzovoort.

De afdeling tuinbouwarbeider is geknipt voor jongens en meisjes die graag buiten zijn, willen werken met hun handen en een hart hebben voor alles wat groeit en bloeit.